perjantai 1. maaliskuuta 2013

Lipastosta vanhan näköinen

How to turn your modern drawer to vintage?
Viime viikonlopun projektina oli vanhan lipaston maalaus siten, että se näyttää hivenen kuluneelta. Googlailujen ja työkavereiden kanssa keskustelun jälkeen päädyin tekemään "entisöinnin" niin, että hinkkasin ennen maalausta kynttilää lipaston kulmiin ja pintoihin. Kun lipasto olisi maalattu ja maali kuivunut, voisi sitä raapia pullon korkilla niin, että maali näyttäisi kuluneelta ja rapistuneelta.


1. Sand
Aluksi hieman hioin lipaston pintaa. Mitään pohjamaalia en laittanut, koska tarkoituksena olikin tehdä lipastosta kuluneen näköinen, jolloin plussana oli, että raapumien alta kuultaisi lipaston oma väri.


Lipaston hommasin huuto.netin kautta 140 eurolla. Sain aika mukavan suuren, kuvassa kaikki laatikot ja ovet on siis jo irrotettu. Tarkoitus on vielä myöhemmin laittaa tuohon takaseinään joku kiva hyllypaperi.


2. Smudge with candle
Ennen maalaamista laitoin kynttilää lipastojen pintoihin. Tästä oli hieman paha saada kuvaa, sillä tuo kynttilä ei juuri näy. Se on tuota valkoista mönjää.3. Paint one layer
Sitten kun lipastot oli käsitelty kynttilällä, siirryin maalaukseen. Maalasin lipaston vain yhteen kertaan.


Maalina käytin K-raudasta ostettua Futura huonekalumaalia (menekki oli noin isoon lipastoon n. 3 litraa, vähän jäi tuota maalia vielä pohjalle). Kauan katselin kaupassa värikarttoja ja päädyin tuohon herkulliseen mintunvihreään väriin. Mietin, että kyllästynköhän tuohon nopeasti, mutta jos niin käy niin sitten maalataan uudestaan! 


Laatikot maalasin kauttaaltaan, vaikka kuvassa tuo pohja onkin vielä maalamatta. Hyllyköt sen sijaan jätin maalaamatta, koska niitä ei näy ja jotta laatikot vielä mahtuvat paikoilleen. Saman syyn johdosta en myöskään maalannut laatikon uria, jotta ne vielä mahtuivat paikoilleen.


4. Scratch with bottle cap
Kun maali kuivui, raaputin tavallisella limsapullon korkilla niitä kohtia, joihin tuota kynttilää hinkkasin. Korkki repi maalia suikaleina, jolloin maaliin tulee hieman kulunutta efektiä. Kaapista vielä puuttuu reunalaatikoista ja ovista ehjät vetimet. Suunnitelmissa on ostaa mustat ja posliiniset - ideoita mistä sellaisia saisi? Ebayta ja Etsyä jo selailin, siellä olisi vaikka mitä. Koirulikin tuli ihmettelemään, mitä oikein kuvailen.


Maatuskaperhe pääsi laatikon päälle.Siinäpä viime viikonlopun projekti. Mitähän tänä viikonloppuna keksisi? 

13 kommenttia:

 1. Kylläpäs siitä tuli kaunis! Täältäkin löytyy yksi lipasto, joka kaipaisi samanlaista käsittelyä. Pitäisköhän ruveta... :)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset! Kannattaa ruveta maalailemaan vaan, se on yllättävän terapeuttistakin :)

  VastaaPoista
 3. Täällähän tämä minttu lipasto luuraa :) Tulipas siitä kyllä hieno! Ihanat nuo kulunut look.

  VastaaPoista
 4. Hahah joo täällähän se luurailee :) kiitokset!

  VastaaPoista
 5. Oi, ihan mielettömän hieno tuli! Tää sun blogikin on kyllä ihan mahtava! :) Kiva, että jätit kommentia blogiini, niin löysin sun blogin :)

  VastaaPoista
 6. Hei mikä tämän maalin koodi on? Olisi kiva ostaa samaa väriä:) kiitokset

  VastaaPoista
 7. Hei mikä tämän maalin koodi on? Olisi kiva ostaa samaa väriä:) kiitokset

  VastaaPoista