maanantai 25. maaliskuuta 2013

Virkattu tähtikuvioinen matto

Pari viikkoa sitten olin ostoksilla Snurressa. Ostin mustaa trikookudetta, jonka ristin koostumuksen vuoksi verkkaritrikooksi ja harmaata, joka taas muistutti pappakalsareita. 


Tein niistä taas pienen maton, tällä kertaa tähtikuviolla.


Ohjeen nappasin Kangasaitan sivuilta täältä, mutta jouduin sitä aika paljon ensimmäisen harmaan osan jälkeen muuttelemaan. Joko ohje ei soveltunut tuohon kuteeseen tai oma käsialani oli erilaista. 


Matto on hieman epätasainen reunastaan, mutta toivottavasti tasoittuu, kun pesen sen. Trikookude pitäisi kai pestä aina virkkauksen jälkeen, jolloin se asettuu paremmin uomiinsa - näin ystävällinen Snurren nainen kertoi ja taisi se minulla olla tiedossa jo ennenkin. En vain millään ole halunnut jostain syystä tehdä sitä muiden virkkausten kohdalla. Nyt lienee pakko.


Olisikohan kotopuolessa vielä tallella ysärinappiverkkareita, joista voisi tehdä kudetta? Vai tuleekohan kolmiraitaiset Addut vielä joskus muotiin? Keltainen retrolamppu sieltä jo löytyi, sain sen varastosta pölyttymästä. 

14 kommenttia:

 1. Hieno matto! Nappiverkkarit taisi olla aikoinaan niin suuri hitti, että ne on pidetty niin loppuun, että jäljellä on enemmän reikiä kuin kangasta. :D Edellisen postauksen lohiruoka näytti tosi hyvältä myös. Meilläkin isäntä vierastaa kalaa. :/

  VastaaPoista
 2. Kiitokset! Juu, pitänee paikkansa - nappiverkkarit taitaa olla puhkikulutetut monessa huushollissa :)

  VastaaPoista
 3. Hieno matto! Mä en kestä ;D Kaikkialla on näitä mattoja ja mä olen ihan sormeton kaikessa mikä liittyy ompeluun, kutomiseen ja virkkaamiseen. Ne ei vaan ole mun juttuni, vaikka miten yrittäisin. Mä niiiiiin haluaisin yhden tuollaisen pyöreän maton. Vääntelen käsiä aina kun nään jonkun tehneen sellaisen.

  Hitsin kiva matto! Onnittelut taitavalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kumarrus! Trikookuteella virkkaaminen on mukavaa puuhaa, kun kude ja koukku on niin isoja, että valmista tulee nopeasti eikä mene ihan näpertelyksi. Kyllä mä uskon, että sä tällaisen osaisit tehdä - varsinkin jos joku ensin näyttää, että miten se homma luonnistuu! Koska ei se oikeastaan ole vaikeaa, oikeasti!

   Poista
 4. Uusi lukija ilmoittautuu...

  Osaisinpa virkata tuollaisen maton! Entäs tuo keltainen valaisin, IHANA!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka ira, tervetulloo! Tuo valaisin on kyllä mahtava retrolöytö :)

   Poista
 5. Hieno matto. Minäkin olen hurahtanut virkkaamiseen, niin kuin sanoit, niin tuosta trikoosta kun tekee, niin tulosta tulee äkkiä! Itse en osaa lukea ohjeita, teen kaikkia juttuja fiilispohjalta :-)
  Kuulin myös niin, että jos vaan kostuttaa mattoa, venyttää ja antaa kuivua välillä tasoitellen ja venytellen, niin ylimääräiset muhkurat tasoittuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ahaa, tuo kostuttaminen olisikin varmasti kätevämpi tapa niin ei tarvisi heti koko mattoa pestä.. täytyykin kokeilla sitä!

   Poista
 6. Vastavierailulla :) Hieno matto! Mullakin matto työn alla, melkeinpä viimeistelyä vailla. On lojunut pitkään tekemättömänä, mutta nyt kun ostin keinutuolin, se ihan huutaa alleen virkattua pitsimattoa :) Joten pitänee ryhtyä viimein tuumasta toimeen!

  Blogisi on kiva ja klikkaan itseni heti lukijaksi, kunhan olen koneella. Puhelimella ei jostain syystä lukijaksi liittyminen onnistu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Toivottavasti saat oman pitsimaton valmiiksi :) En tosiaan tiedä, tuo kännykkäversio on vissiin aika suppea tähän tietokoneversioon? Varmaan jotenkin sitä saisi itsekin muokattua, mutta enpä ole jaksanut siihen tutustua vielä :)

   Poista
 7. Täältä myöskin vastavierailulla! :)

  Hieno matto!! Voi kunpa itsekin osaisi tehdä tuollaisen. Täytyisi jollain olla aikaa mua opettaa että pääsen alkuun

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti onnistut, mullakin oli pitkään taukoa virkkauksesta ja opettelin netin videoiden avulla silmukat. Ei oo vaikeeta!

   Poista
 8. Hieno matto! :) Kävin itsekin juuri Snurressa ostaa hamppulankaa ja se kauppa on kyllä ihana. Sieltä saa tosi mukavaa palvelua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Snurren nainen on sympaattisen ystävällinen :) Tarviikin tutustua tuohon hamppulankaan, sitä ei ole tullut aiemmin ostettua..

   Poista