torstai 10. maaliskuuta 2016

Pinnasängyn reunapehmuste DIY

Samaisessa ompeluhepulissa kun edellisen postauksen lattiapeitto, valmistui myös pinnasänkyyn suojalaidat eli reunapehmusteet. Meillä ei ole vielä hankittuna pinnasänkyä, mutta tiedän tulevan sängyn koon, jonka mittojen mukaan lähdin reunapehmustetta tekemään.

Onneksi pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, vaan netistä löytyi muutama hyvä ohje reunapehmusteen tekemiseen. Käytin pääasiassa tätä Hennin blogista löytyvää ohjetta


Kankaat ostin Eurokankaasta ja päädyin hieman kovempaan valkoiseen kankaaseen, jotta pehmusteesta ei tulisi lörppö. Kangas taisi itse asiassa olla sisustuspuolelta ja siksi normaalia puuvillakangasta hieman tyyriimpi. Päätyjen sisäosiin käytin puuvillakangasta, kun tuo valkoinen ei ihan joka palaan riittänyt. Reunapehmusteen olisi toki voinut tehdä kokonaan sisäpuolelta eri värisenä kuin ulkopuolelta, mutta tässäkin halusin säilyttää maltillisen linjan. Väri-iloittelu ei jostain syystä nyt napostele. 


Työtä tarvitsi tosiaan hieman pähkäillä ja levyvanua laitoin tuplasti reunoihin, jotta se olisi tukeva. Koska meillä ei ole vielä sitä pinnistä, ei tämä päässyt vielä tositoimiin. Toivotaan, että tämä on oikean kokoinen! Jätin vähän pelivaraa vielä, enkä ommellut pehmusteen päätyjä kiinni toisiinsa. Ajattelin tehdä sen saumurilla sitten, kun saan ensin mallattua tämän pinnasänkyyn. Nauhoina käytin kengännauhoja, kun muuta en löytänyt. Muutamiin alanauhoihin tein myös kankaasta nauhat, kun tuota kengännauhaa ei riittänyt kaikkiin kohtiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti