lauantai 30. maaliskuuta 2013

Itse tehty jugurtti

Viime viikonloppuna tein ensimmäistä kertaa jugurttia. 


Tarvitset litran maitoa (paras varmaan olisi ihan tavallinen täysmaito), yhden bulgarian jugurtin ja 4 rkl maitojauhetta. Itse laitoin 2 rkl maitojauhetta, mutta mielestäni jugurtista tuli siten liian juoksevaa. Makuasia kuitenkin ja kokeilemalla löytää itselle sopivimman määrän! Saat tehtyä jugurttia myös ilman maitojauhetta.


Laita maito kattilaan ja siivilöi joukkoon maitojauhe koko ajan sekoittaen. Kuumenna maito hyvin sekoittaen kiehuvaksi. Anna sitten jäähtyä 40 asteiseksi. Koska minulla ei ole mittaria, kokeilin lämpötilan siten, että maito on sopivan lämpöistä silloin, kun pystyin pitämään sormea maidossa 10 sekunnin ajan ilman, että se tuntui polttavalta.


Sekoita maitoon bulgarian jugurtti. Laita kansi päälle ja anna tekeytyä 10 tuntia. Kun 10 tuntia on kulunut, sekoita jugurttia hyvin ja laita se jääkaappiin. Se on valmista syötäväksi!


Tämän verran jugurttia tuli litrasta maitoa. Luulin jotenkin itse, että sitä voisi tulla enemmänkin.


Siellä se hikoilee.

No onko se hyvää ja vaivan arvoista? Noh, rehellisesti sanottuna, minua ärsytti kun se ei ollutkaan niin hyvää mitä olin kuvitellut. Johtui ehkä siitä, että pidän paksummasta jugurtista ja valitettavasti olen varmaan sokerihiirenä tottunut sellaiseen makeaan luonnonjugurttiin. 


Aion kuitenkin tehdä tätä uudestaan. Teen siitä silloin paksumpaa ja voihan siihen vähän sekoittaa sokeriakin, jos ei totu makuun ilman. Kyllä se hyvää silti oli aiemmin tehdyn muromyslin kanssa. Ja kokeillahan kannattaa aina! Tekemiseen kun ei vaadita taitoa eikä kalliita aineita.

6 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen juttu! Testaan ilman muuta. Virittelin jo mielessä tuohon sekaan vaniljatangon tai aitovaniljaa nesteenä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tuo vanilijan maku olisi varmasti hyvä vaihtoehto.. mäkin voisin testata sillä ja suuremmalla määrällä maitojauhetta..

      Poista
  2. Nyt sait kyllä myytyä idean mulle. Aina, jos tekemiseen ei tarvita taitoa, eikä kalliita aineita, niin kuulostaa siltä, että jopa minä voin onnistua :D

    Muistan, että kun oltiin lapsia, mummolassa tehtiin itse viiliä, mutta en vaan muista miten. Se oli sellaista, johon tuli pinnalle oikein paksu kermainen kerros, johon ripoteltiin hienoa sokeria. Ai vitsit se oli hyvää, kun muuten ei juurikaan sokeria saatu syödä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha hyvä jos ostit idean :) Olen kanssa monelta kuullut tuosta viilin teosta, itse en oikein viilistä ylipäätään välitä niin sillä päätin kokeilla tätä jugurttia ennemmin :)

      Poista
  3. Sun blogi on kyllä ihana! Joka kerta kun käyn täällä, tekee mieli kokeilla itsekin jotakin sun tekemää - nyt sormet on heti syyhyämässä jugurtin valmistukseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, kiitti Malinn ihanasta kommentista :) Tuo jugurtti varmasti olis sun juttu, kokeile ihmeessä!

      Poista