sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Sängynpääty vanhasta ovesta

Kaikenlaista on tullut puuhailtua viime aikoina ja tänään vihdoin tuli jotain valmiiksikin asti.

Pääsiäisenä löysimme miehen perheen vintiltä kuluneen oven ja saimme sen vielä mukaamme.


Ovi on harmahtavan värinen ja maalia lähti, kun putsasimme sitä lumessa.


Oveen kiinnitimme muutamalla ruuvilla kaksi jalkaa. 


Kiinnityksessä apuna oli rautakaupasta löytyneet metallilevyt, jotka siis kiinnitimme puoliksi jalkaan ja puoliksi oven takapuolelle. Ovea ei oltu maalattu takapuoleta ollenkaan, mistä johtuu tuo beige väri. (Kamalan huono demonstraatiokuva johtuu siitä, että tekovaiheesta ei ollut innostuksen johdosta yhtään kuvaa ja tuokin otettu vasta sitten, kun pääty oli jo paikoillaan.)


Sitten vain sujautimme sängynpäädyn paikoilleen seinän ja sängyn väliin. Hyvin pysyy!


Taulut näyttävät ehkä hieman orvoilta tuon oven kanssa, mutta olivat jo aiemmin siinä, joten ei niitä poiskaan viitsinyt ottaa.


Taulutkin on muuten näperretty itse, kirjaimet väännelty suolataikinasta, kovetettu uunissa ja maalattu mustiksi. Jos ihmettelette niin joo, se &-merkki on tehty hienosti väärinpäin. Tämä tuli tajuttua vasta pari viikkoa sen jälkeen, kun taulut olivat jo laitettu paikoilleen. On ainakin persoonallinen, heh. 


Sängynpääty toimii mielestäni kivasti yhteen jo aiemmin kootun matkalaukkuarsenaalin kanssa. 




Vappu tulee tänä vuonna vietettyä ulkomailla, Abu Dhabissa, joten täyty jo nyt laittaa vähän vappukoristeluja.


Ostin pienen paperisen viirin sekatavarakauppa Tigerista. Ei se tuohon oveen oikeasti jäänyt, kunhan käytin kuvausrekvisiittana. Ärsyttää muuten tämä blogger, kun se ei suostu muuttamaan tuota linkin keltaista väriä - yritin heti muuttaa sen, kun eihän se näy, mutta ei blogger suostu vaihtamaan sitä. 

23 kommenttia:

  1. Ovista saa niin kivasti vaikka mitä! Noi päädyt ovat mainioita kerrassaan. En muuten olisi edes huomannut sitä &-juttua ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täytyy myöntää, että en mäkään sitä huomannut, vaan kaveri sanoi että "aika kiva kun ootte laittaneet tuon merkin tollain väärinpäin" :D Juu, ihan suunniteltua heh.

      Poista
  2. Hieno! Olen haaveillut meille ruokapöytää vanhasta peiliovesta, lasilevy vaan päälle ja jalat, mutta ei ole tullut vielä sopivaa vastaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mietin kanssa että mitä tekisin toisesta ovesta (saatiin kaksi ovea), ja ideana oli juuri tuolla tavalla tehty olkkarin pöytä. Nyt ei kuitenkaan tarvetta sille ole, joten idea jääköön hautumaan ja ovi varastoon odottelemaan...

      Poista
  3. Ihan mahtava! Ja jos et olis mitään puhunut, en olis huomannut &-merkin väärinpäisyyttä. Piti oikein miettiä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, aika hassua, miten sitä ei tajua ollenkaan!

      Poista
    2. Unohdinko nyt mainita, että mun blogissa on sulle jotain :)

      Poista
  4. Kauniin mallinen on ovi -tai siis sängynpääty!
    Jos olisit sanonut, että ihan tarkoituksella tuo &-merkki on väärin päin, niin minuun ainakin olisi uponnut ;-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, ja hyvä huomata etten ole ainut, joka tuota merkin väärinpäisyyttä ole huomannut :)

      Poista
  5. Jännä sattuma, meillä nimittäin myös napattuna kaksi samankaltaista vanhaa ovea puolison perheen vintiltä ;) Vielä ei ole tullut niistä mitään valmista, sillä ensin ne oli menossa ruokapöydäksi, kunnes keksin sängynpäädyksi. Sitten hautasin senkin ja nyt niille on jo uusi tarkoitus. Saa nähdä mihin lopulta päätyy kun sinne asti päästään, sillä mieli tuntuu muuttuvan sata kertaa ennen kuin ovet on edes kunnostettu :D Mutta tykkään kovasti tuosta teidän päädystä, ja toi värihän on ihan täydellinen!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa tosiaan jännä sattuma! Meillä oli juuri erityistä tarvetta sängynpäädylle uuden sängyn oston myötä, joten ovi pääsi toimittamaan sitä virkaa, vaikka alunperin suunnittelin sängynpäätyä tekeväni lankuista. Toinen ovi odottelee kanssa muuta ideaa, eikä nykyiseen kämppään sitä oikein saa mahtumaankaan. Meillä on muuten muitakin sattumia, toinen sun nimistäsi (sikälimikäli tuo sun nimimerkki kertoo sun nimistä) on myös mun nimi :) ja mäkin tosiaan tykkään tuon oven väristä, se sopii aika kivasti mintunväristen tyynyjen kanssa :)

      Poista
  6. Löysin tänne blogiisi kun olit vieraillut blogissani :-) Täältä löytyi paljon mukavia juttuja, nappailin lukijaksi heti :-)

    Lava päädyn kanssa tuollainen vanha ovi päätynä kelpaisi minullekin oikein hyvin, kumpikin vaihtoehto :-) Kauniita :-) Maalla meillä on lavasta tehty ja kotiin haluaisin tuollaisen juuri, mutta tällä hetkellä ei mahdu! :-/

    Mukavaa iltaa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että vierailit! tuollainen lava on varmasti myös kaunis, mietin sitä itsekin jossain vaiheessa..

      Poista
  7. Ei hitsiläinen!! Olen mökillä paria ovea katsellut tällä silmällä, mutta jotenkin mittaaminen / miehen suostuttelu on jäänyt suunnitelma asteelle. Seuraavassa kodissa on kyllä pakko toteuttaa. Meillä ovet ovat vielä kohtuu hyvässä kunnossakin, vähän ehkä joutuu pintaa hiomaan, niin kaunis tuosta teidänkin pinnasta tuli! Todella onnistunutta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Ja tollainen on tosi tosi helppo tehdä, ei kovin kauaa kestänyt ruuvata koneella nuo ruuvit ja metallilaatta paikoilleen.. :)

      Poista
  8. Täällä vastavierailulla, ja aivan ihanalta näyttää tämä blogisi! :)
    Niin herkku on myös tuo ovisängynpäätykin!!!

    Olisin kirjautunut lukijaksesi, mutta jostain kumman syystä se ei onnistunut. Täytyypi yrittää myöhemmin uudestaan.

    Aurinkoa päivääsi,
    Minnukka :)

    VastaaPoista
  9. Upealta näyttää sängynpääty! Vanhoista ovista on moneksi! Liitynkin lukijaksi samantien, kun nyt tänne löysin.

    VastaaPoista