tiistai 9. huhtikuuta 2013

Olutleipä

Sunnuntaina tein olutleipää miehen toiveesta.


Ohjeen nappasin Pastanjauhantaa blogista täältä. Leipä on supernopea ja helppo tehdä! Mitat ovat hieman oudot, kun ne on käännetty suoraan ilmeisesti jenkkiversiosta.

Olutleipä

7,2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
0,6 dl sokeria
tölkki olutta

Ensin sekoitin kuivat aineet keskenään ja sitten lisäsin oluen ja sekoitin taas. Taikina vaan voideltuun vuokaan, käytin hienoa kuivakakkuvuokaa, kun en leipävuokaa omista. Uuniin 190 asteeseen noin tunniksi. Tuntui, että leipä oli jopa seuraavana päivänä parempaa, kuin heti tuoreeltaan! Tätä teen varmasti uudestaan, kokeillen eri olutvaihtoehtoja, että miten ne vaikuttavat makuun. 

10 kommenttia:

  1. Olutleipää olenkin halunnut kokeilla jo jonkin aikaa. Mitä olutta käytitte?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin ihan perus Karjala-olutta. Mies sanoi, ettei kauheasti maista sitä oluen makua sieltä, mutta itse kyllä ekoja leipiä maistaessa jotenkin tunsin sen, koska olutta ei ole tullut hirveästi juotua. Ens kerralla taidan koittaa jotain erikoisolutta, jos mies vaan raaskii antaa niitä käyttöön :)

      Poista
  2. Meillä taidetaan jatkaa vanhalla reseptillä eli "Olutta ja leipää" (kaupasta ostettua) :D. Olen niin onneton tunari, että ei vaan suju, vaikka olis minkälaiset ohjeet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahhah! Ei sekään huono vaihtoehto ole :)

      Poista
  3. Herkulta näyttää! Maistuis varmaan meidänkin isännälle!

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa kerkulliseslta! Tuotapa voisi kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tesmaa ihmeessä, ei mee kun muutama minuutti ainesten sekoittamiseen

      Poista
  5. Kuulostaa hyvälle! Ei ole mitään parempaa kuin tuore leipä, jonka päällä voi sulaa... Nami! :)
    xx J

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, tein tätä samaa leipää taas tänä viikonloppuna - on kyllä hyvää.

      Poista