lauantai 20. huhtikuuta 2013

Raidallinen virkattu matto

Aiemmin kuvissa vilahti raitainen matto. No nyt se on valmis!


Makuuhuoneen uudistus jatkuu ja virkkasin Nouseva Myrsky-blogista löytyneellä ohjeella suorakulmaisen maton. Hyvän kuvallisen ohjeen löydät täältä.


Matto on kaunista aaltokuviota ja halusin tehdä siitä raidallisen.


Linssilude! 

Tuo kulmassa kyhjöttävä epämääräinen harmaa kasa onkin yksi keskeneräinen projekti mikä pitäisi saada päätökseen. Erehdyin kuitenkin ostamaan Lankamaailmasta kohtuullisen halvalla trikoo- ja ontelokudetta (vaalea trikookude taisi olla 6,50e/kg ja ontelokude jotain 15,50 e/kg), mistä johtuen oli pakottava tarve tehdä tämä matto. Virkkaaminen kuteilla on kuitenkin niin nopeaa, ettei tuohon mennyt kuin viikon verran iltavirkkausta. Tein matosta poikkeuksellisen pitkän, saapi nähdä kuinka nopeasti tuo menee likaiseksi tässä huushollissa.


Loppuviikon vietin Tanskassa työreissussa ja taisin tuliaisiksi saada flunssan. Tänään lähdin silti urheasti läheiselle itsepalvelukirppikselle tekemään nopean kierroksen ja mukaan tarttui kuvan keraaminen kenkä kahdella eurolla. Oli jotenkin niin hauska, että se oli vain pakko ostaa. Kenkä on melko pieni, kokoa on kuvasta vaikea erottaa, kun en ottanut sitä suhteutettuna mihinkään. Se muistuttaa mielestäni tontun töppöstä. Olisipa meillä sauna, niin sen voisi laittaa sinne koristeeksi saunatontulle. Saunatonttu on varmaan kärsinyt Tuhkimon kohtalon ja hukannut tossunsa kiirehtiessään suihkuun. 

Melko levotonta juttua. Laitetaan flunssan piikkiin.

26 kommenttia:

  1. Onpa ihana. Olen virkannut pari niitä pyöreitä, mutta tällainen suorakaide sopisi meidän tyyliin paremmin. Taidankin kaivaa kudekassin esille....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tykkään myöskin tuosta Liisan keksimästä virkkausmallista - etsin pitkään suorakulmaisen maton ohjetta :)

      Poista
  2. Ihana matto! Tykkään, kun siinä on niitä raitoja ja silti on virkattu.
    Voi kun olisin itsekin noin kärsivällinen. Ei taida tosin enää onnistua muut kuin ketjusilmukat..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Eipä tuo pylvässilmukkakaan niin kauhean vaikea ole kun sitä muutaman tekee! Juuri viime viikolla opetin yhdelle ystävälle virkkauksen jalon taidon, vaikka hän oli varma ettei se onnistuisi, mutta hienosti lähti ja nyt hän on ihan "koukussa" heh :)

      Poista
  3. Matto kaunis ja tossu söpö, flunssalla tahi ilman :-)

    VastaaPoista
  4. Niin ihanan mallinen matto ja muutenkin kaunis!

    VastaaPoista
  5. Uudenlainen tuo matto juu. Ei uskois virkatuksi, siinä on jotain enemmän!

    VastaaPoista
  6. Maino tossutarina ;D

    Mutta tuo matto.. omg! Sä olet taitava! Ihan jumalaisen hieno matto!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Kiitokset vaan, tässähän ihan ylpistyy moisista kehuista!

      Poista
  7. On kyllä tosi hieno matto :) Sä oot kyllä taitava :)

    VastaaPoista
  8. Heissan.

    Haastoin sinut:

    http://saaristonkasvatti.blogspot.fi/2013/04/ikioma-luurankopuuni.html

    Osallistu jos siltä tuntuu. En pahastu lainkaan vaikka et jaksaisi. Halusin vain vinkata mukavan blogisi mahdollisille uusille lukijoille.

    Terveisi, Saariston kasvatti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa! Luinkin läpi vastauksesi, mielenkiintoista :) Kiva, että vinkkasit blogini - kova yritys minulla on ollut kaikkiin haasteisiin vastailla, mutta jäänyt toistaiseksi tekemättä jokainen. Ne on välillä niin vaikeita, kun pitäisi itse tutkiskella niin kauheasti :) Mutta kiitos paljon haasteesta, ehkäpä ehdin siihen jossain välissä palaamaan!

      Poista
  9. Ihana matto! Pakko saada myös :) pitää vaan käydä ostamassa jotain kivan väristä kudetta ensin..eikä tuo sinun maton reuna kovin epätasaiselta näytä, vaikka Nouseva myrsky-blogin kommenteissa puhuttiin, että tulisi epätasainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hieman epätasainen, mutta ei mua se haitannut kyllä. Huomasin, että aluksi varsinkin oli hankala pitää sitä tasaisena mutta kun oli muutaman rivin virkannut niin se oikea tasaisuus alkoi jo löytyä. :)

      Poista
  10. Vau mikä matto! Nuo raidat sopii hyvin myös, tuli tosi tyylikäs! Olet tosi ahkera ja aikaansaava, kivaa kun jaksat päivitellä niin usein, aina on uutta ihasteltavaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Mä kun ajattelin että aika hidas postaustahtihan mulla on, mutta eipä se haittane :)

      Poista
  11. Aivan ihana matto! Kunpa itsekin olisi noin taitava ja aikaansaava :)

    VastaaPoista
  12. Upea matto! Oma pyöreä pitsimattoni valmistui tällä viikolla, mutta odottelee vielä höyryttämistä. Sen jälkeen ajattelinkin kokeilla juuri tämän mallista mattoa, mutta sopiva kude on vielä löytämättä ja malli suunnittelematta. Toivottavasti siitä tulee yhtä nätti kuin tästä.:)

    VastaaPoista
  13. Hienolta näyttää! Muistatko paljonko tuohon meni kudetta ja mitkä ovat maton mitat? Omaa virkkausurakkaa tässä suunnittelen, mutta kuteen menekkiä on niin vaikea arvioida...

    VastaaPoista
  14. Löysin tällä viikolla juuri tuon Nousevan Myrskyn ohjeen ja innostuin siitä. Pitäisi tehdä suorakaiteen muotoinen matto eteisen jatkoksi, mutta tämä sinun kuvasi sinetöi ajatuksen. Juuri tuollainen raidallinen on se minun juttu.
    Kysynkin samaa kuin edellinen eli muistatko, kuinka paljon kudetta meni suunnilleen? Ja mitkä ovat maton mitat?
    Teitkö mustan raidan vain pylväskerroksella?

    Ja vielä yksi: oletko tai olisiko joku muu kokeillut, miltä näyttää kuviopylväät lomittain sijoitettuna? Nythän ne ovat samassa kohdassa.

    VastaaPoista
  15. Kaunis matto.Minä teen myös noita mattoja,ontelokuteesta saa tosi nopsaa

    VastaaPoista