torstai 31. maaliskuuta 2016

Ompelut vauvalle

Ompeluinnostus on noussut ihan uusiin sfääreihin, kun hankin uuden ompelukoneen. Ompelen nyt Pfaffin Ambition 1.0 mallilla ja ihan ok on pelittänyt. Pientä kolinaa on havaittavissa ja eilen ompelemaani pellavamekkoon tuli vähän huonoa tikkiä, mutta veikkaan, että paremmilla säädöillä tämä on korjattavissa. Olen ollut siis varsin tyytyväinen hankintaani.

Mitäpä sitä on tullut sitten ommeltua? 

Pari pientä mekkoa, vauvanpesä ja tunika itselle. Miellän nämä vielä harjoituskappaleiksi, sillä kovin tarkempaa lähempää tarkastelua ei vaatteet kestä. Mutta kyllä se tästä.Pellavamekon tein Ottobren 3/2015 Mouse Grey-nimisellä kaavalla. Napinläpien kanssa oli vähän taistelua ja hieman tuo takaosa meni vinoon, kuten kuvasta näkee, mutta varsin tyytyväinen olen lopputulokseen silti. Pellava ei ole ehkä helponta kangasta ommella alkuun.


Trikoomekko valmistui kaapista löytyneistä kankaista. Kaava oli Suuresta Käsityö-lehdestä, mutta numeroa en valitettavasti muista. 


Mekon kanssa tein vielä kaveriksi Noshin ilmaiskaavalla leggarit, mutta niistä taisi tulla vähän isommat kuin tuo mekko. Noshin kaavat ovat ilmeisesti vähän reilumpia. 

Innostuin blogeista luettuani vinyylileikkurista, jota voi kirjastoissa pääkaupunkiseudulla käyttää. Siihen täytyy tutustua seuraavaksi ja koittaa tehdä printtiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti