tiistai 8. maaliskuuta 2016

Lattiapeitto vauvalle

Sain ompeluhepulin viikonloppuna ja päätin tulla raportoimaan siitä. Meille on tulossa perheenlisäystä kesällä ja innostuin ompelemaan tulevalle vauvalle tarvikkeita. 


Halusin vauvalle lattiapeiton, jossa se voisi makoilla ja joka sopisi muun sisustuksemme väreihin. Ensin tutkailin netistä joitakin ohjeita ja marssin kangaskauppaan. Ostin karvoja ja likaa hylkivää harmaata kangasta, se on tosi hyvää koiraperheessä. Lisäksi ostin mintun ja valkoisen väristä pellavaa ja tuo kolmiokangas löytyi vanhoista verhoista. 

Leikkasin kankaista 10 ja 20 cm suikaleita ja ompelin ne kiinni toisiinsa. Tein lattiapeiton eri puolista hieman erilaisia. Kun molempien puolien suikaleet oli ommeltu kiinni toisiinsa, ompelin nuo kaksi isoa palaa nurjalta puolelta kiinni siten, että oikeat puolet olivat vastakkain ja alimpana oli levyvanua. Levyvanua ostin 150 g painoisena, tuli melko paksu.


Kun ompelin työtä nurjalta puolelta kiinni toisiinsa, jätin kääntöaukon, josta sitten työn käänsin oikein päin. Lopuksi vielä surautin työn reunoilta suoralla ompeleella, jotta sain samalla tuon kääntöaukon suun ommeltua kiinni.


Tämä oli kiva ompelutyö ja valmistui melko nopeasti. En ole ommellut muutamaan vuoteen, joten tästä oli hyvä aloittaa. Pikkasen meni ryppyyn, mutta ei onneksi haittaa. Toivottavasti tuleva mönkijä viihtyisi tässä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti