sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Kudonta

Mainitsinkin viimeksi, että olen hurahtanut kangaspuilla kutomiseen. Pitkien olohuoneen mattojen lisäksi olin työväenopiston kudontakursseilla tekemässä huopia. 


Huovan värimaailmaan vaikuttaa se, minkä väriset langat ryhmäläiset valitsevat laitettavaksi kangaspuihin. Ensimmäinen huopani oli mintun, harmaan ja valkoisen yhdistelmä ja pidin kovasti sen tekemisestä.  


Huopa on ollut talvisin kovassa käytössä.


 Hapsuista näkee, minkä väriset langat olivat laitettuina kangaspuihin. Valkoisen ja harmaan eri sävyjä, siihen on helppo jokaisen yhdistellä omia lempivärejään.


Itse kudonta ei tosiaan ollut vaikeaa. Sukkulaa vain heitellään puolelta toiselle! Kurssilla on myös paljon ihania ja kokeneita naisia, jotka auttavat, jos joku menee joskus pieleen. Eli sinne vain kaikki oppimaan, jos vähänkään kudonta kiinnostaa. 


Toinen huopani oli harmaa ja idea siinä oli niisinnän kautta huopaan tulevat kuviot. Tuo kuvio ei siis perustu siihen, kuinka minä huopaa kudoin, vaan kuvio syntyy automaattisesti siitä, miten langat on kangaspuihin asetettu.

Kudonta tapahtuu kursseilla siten, että jokainen valitsee oman työviikkonsa eli viikon ajan on aikaa tehdä oma työ valmiiksi. Viikko riittää ihan hyvin, mutta se tarkoittaa, että melkein joka ilta on paikalla oltava kutomassa. Työviikkojen lisäksi on noin kerran kuussa yhteinen kudontakerta, jossa käydään ohjeita yhdessä läpi ja ihaillaan jo valmistuneita töitä. 

Ilmoittautuminen työväenopiston kursseille on kaikista haastavin osuus tässä. Jos mielii kurssille, pitää olla kärppänä paikalla päivittämässä ilmoittautumisselainta. Käsityökurssien ilmoittautuminen Helsingissä alkaa 18.8. ja näet jo nyt kurssit netistä. Suosittelen!


2 kommenttia:

  1. Voi elämä miten kauniita huopia olet saanut aikaseksi <3 Tota hommaa on pakko päästä kokeilemaan joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Tuo on tosiaan kivaa hommaa ja sanoisin, että myös helppoa! Kannattaa kokeilla!

      Poista