keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Keittiön suunnittelua

Uuden asunnon kauppakirjat olisi tarkoitus kirjoittaa ensi viikolla. Luovutus siirtyy samalla, joten pääsemme vasta silloin tarkemmin tutkailemaan kämppää ja ottamaan mittoja. Suunnitelmia on silti jo aloitettu laatimaan..


Talo on 50-luvun alkupuoliskolla rakennettu ja kohtuu hyväkuntoinen, isot remontit on onneksi tehtynä. 


Keittiö on vielä autenttinen ja kaapistot ovat hyvässä kunnossa. Ajattelimme säilyttää nuo pitkät kaapit ja mahdollisesti jopa nuo yläkaapit, ne henkivät mukavasti 50-luvun tunnelmaa. Tosin maalata ne täytyy, keltainen keittiössä ei nimittäin sykähdytä. Alakaapit ovat kuluneet, joten ne lähtevät vaihtoon. Noihin pikkulaatikoihin haluaisin sellaiset lasiset & kahvalliset jauhopurkit. Vai miksi niitä nimitetään? Tietääköhän kukaan mitä oikein tarkoitan ja myydäänköhän niitä vielä jossain?

Sitten tuleekin pulma, mitä laittaa alakaapistoihin? Vanhan mallista keittiötä emme kokonaan haluaisi, vaan olisi kiva, että keittiössä yhdistyisi sulassa sovussa vanhaa ja uutta. 


Pukkilan fasettilaatta olisi mieleinen kaapistojen välitilaan. Toisaalta myös tiililadonta ja hieman isompi laatta miellyttää silmää. 


Tämä Pinterestistä otettu kuva  on laatan osalta ihana, mutta avohyllyjä meille ei nyt tule. Ja olisikohan tuo isompi laatta liian... tehdasmainen? Hyviä ideoita laattavalinnoista otetaan vastaan!

8 kommenttia:

 1. Tiedän mitä tarkoitat niillä lasisilla jauho"laatikoilla". Niihin voi törmätä kirppareilla ja antiikkiliikkeissä ym. vanhan tavaran kaupoissa. Myös find.it ja tori.fi kannattaa selata läpi. En tiedä voiskohan Metsäkylän navetastakin löytyä, siellä kai enimmäkseen myydään kuitenkin rakennustarviketta. Siis ihana tuo keittiö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy alkaa tonkimaan kaikkia kirppareita näiden toivossa!

   Poista
 2. Ne lasikon osat on aika hinnoissaan, kun niitä joskus näkee. Usein on myös niin, että kulmia on murtunut tai vetimet ovat menneet rikki, suosittelen siis ainakin tarkastamaan ne tarkkaan, ennen kuin ostaa. Muovisina niitä tapaa useammin kirppiksillä, kuin lasisina. Kannattaa myös kysellä samasta talosta, jos jollakin vielä on ne keittiössään ja keittiöremontin yhteydessä haluaa niistä vaikka luopua. Kaikkihan on mahdollista. Onnea ihanista yläkaapeista, niistä kannattaa pitää kynsin hampain kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, etsintä alkaa.. Kiitos, mekin ihastuttiin noihin kauniisiin kaappeihin!

   Poista
 3. Mä voin kanssa tsekkailla jos niitä lasisia löytyy kirppiksiltä. Minkä väriseksi ajattelitte maalata kaapit? Mites se uusi Smeg sopii väreihin vai tuleeko kaapeista ihan valkoiset?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaapeista tulee ihan valkoiset, joten Smeg on sitten väripilkkuna siellä :) Katsele vaan ja osta jos löytyy!

   Poista
 4. On kyllä ihanat kaapit! Pitäkää tosiaankin kynsin ja hampain kiinni :) Olen mielestäni jossakin nähnyt uusiotuotantona sellaisen seinätelineen, jossa oli noita kahvallisia "laatikoita". Ne olivat lasisia enkä koosta sitten tiedä, että sopiiko noihin reikiin. Kirjoittelen sitten uudelleen, jos paikka löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin muistan että ikeassa oli sellainen myynnissä, mutta eipä ole enää :(

   Poista