keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Hyvä muromysliohje!

Lempivälipalani on luonnonjugurtti muromyslillä. Eilen kokeilin tehdä ensimmäistä kertaa muromysliä itse.


Ja tuli hyvää. Nautin sitä hillon ja jugurtin kera.


Ohjeen nappasin täältä blogista. Helppo ohje, jolla saat tehtyä itsellesi samanlaista:

5 dl neljänviljan hiutaleita
5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl sokeria
3 dl vettä
1 dl rypsiöljyä
ripaus vanilliinisokeria
noin 100 grammaa siemensekoitusta
noin 100 grammaa kuivattuja marjoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita kaikki muut aineet paitsi kuivatut marjat keskenään. Levitä sekoitus leivinpaperille uunipellille ja paahda sitä uunissa noin 15-25 minuuttia, riippuen vähän uunisi tehosta. Kääntele seosta muutaman minuutin välein (itse pidin uunissa mysliä noin 25 minuuttia ja sekoitin 5 minuutin välein), jotta se ei pääse kovettumaan tai palamaan. Mysli palaa melko herkästi, minkä takia tuo sekoitus on tärkeää.

Anna myslin jäähtyä ja sekoita joukkoon kuivat marjat makusi mukaan. Mä käytin marja-gojimarjasekoitusta, se on hyvää!


Purkita myslit ja nauti!


Myslin voi makeuttaa myös muulla tavoin kuin normisokerilla, kuten esim. fariinisokerilla tai intiaanisokerilla. Myslin kaveriksi olen suunnitellut vielä tekeväni jugurttia. Ehkä viikonloppuna siis sitä.

1 kommentti: