Sunnuntaina tein olutleipää miehen toiveesta.
Ohjeen nappasin Pastanjauhantaa blogista täältä. Leipä on supernopea ja helppo tehdä! Mitat ovat hieman oudot, kun ne on käännetty suoraan ilmeisesti jenkkiversiosta.
Olutleipä
7,2 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
0,6 dl sokeria
tölkki olutta
Ensin sekoitin kuivat aineet keskenään ja sitten lisäsin oluen ja sekoitin taas. Taikina vaan voideltuun vuokaan, käytin hienoa kuivakakkuvuokaa, kun en leipävuokaa omista. Uuniin 190 asteeseen noin tunniksi. Tuntui, että leipä oli jopa seuraavana päivänä parempaa, kuin heti tuoreeltaan! Tätä teen varmasti uudestaan, kokeillen eri olutvaihtoehtoja, että miten ne vaikuttavat makuun.
Olutleipää olenkin halunnut kokeilla jo jonkin aikaa. Mitä olutta käytitte?
VastaaPoistaKäytin ihan perus Karjala-olutta. Mies sanoi, ettei kauheasti maista sitä oluen makua sieltä, mutta itse kyllä ekoja leipiä maistaessa jotenkin tunsin sen, koska olutta ei ole tullut hirveästi juotua. Ens kerralla taidan koittaa jotain erikoisolutta, jos mies vaan raaskii antaa niitä käyttöön :)
PoistaMeillä taidetaan jatkaa vanhalla reseptillä eli "Olutta ja leipää" (kaupasta ostettua) :D. Olen niin onneton tunari, että ei vaan suju, vaikka olis minkälaiset ohjeet.
VastaaPoistaHahhah! Ei sekään huono vaihtoehto ole :)
PoistaHerkulta näyttää! Maistuis varmaan meidänkin isännälle!
VastaaPoistaJuu, tämä on varmaan miesten herkkua :)
PoistaKuulostaa kerkulliseslta! Tuotapa voisi kokeilla :)
VastaaPoistaTesmaa ihmeessä, ei mee kun muutama minuutti ainesten sekoittamiseen
PoistaKuulostaa hyvälle! Ei ole mitään parempaa kuin tuore leipä, jonka päällä voi sulaa... Nami! :)
VastaaPoistaxx J
Niinpä, tein tätä samaa leipää taas tänä viikonloppuna - on kyllä hyvää.
Poista